Journalist versus Spindoctor

Kay van de Linde en Peter KeeDe journalist en de spindoctor. In het dagelijkse leven gezworen vijanden. Want waar de journalist de waarheid probeert te onthullen, probeert de spindoctor die juist te verhullen. Daarover voeren ze dagelijks strijd in de achterkamertjes van de politiek én het bedrijfsleven. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Welke technieken gebruiken ze? Welke middelen zetten ze in? Hoe verlopen de onderhandelingen tussen deze twee professionals in het heetst van de strijd?  Dat en meer komt u te weten in de unieke media lezing of workshop van twee geslepen specialisten bij uitstek: voormalig Pauw & Witteman parlementair redacteur Peter Kee en spindoctor Kay van de Linde.

Deze media lezing of workshop gaat veel verder dan een mediatraining omdat Kee en Van de Linde hier de journalistiek van beide kanten belichten: zowel vanuit het oogpunt van de journalistiek als van de spindoctor. Daarbij komen onder andere de volgende aspecten aan de orde: werkwijze van de journalistiek, de definitie van nieuws, persstrategie, boodschap formulering, omgang met journalisten, werkwijze van de journalistiek, belangrijkste do’s en don’ts, voorbereidingen van interviews, regievoering gedurende interviews, en sturingstechnieken. Ook de verschillen tussen print, radio, televisie en social media komen aan bod. Vanzelfsprekend allemaal doorspekt met anekdotes en praktijkvoorbeelden uit de politiek én het bedrijfsleven.

De media lezing of workshop wordt van te voren goed voorbereid zodat inhoudelijke thema’s en onderwerpen aan de orde komen die relevant zijn voor de cliënt. In het geval van een workshop (halve dag of hele dag) kan er worden gewerkt op basis van een casus die de cliënt zelf mag uitkiezen. Dan wordt de dag afgesloten met een unieke oefening waarbij de ene helft van de aanwezigen een pittig interview voorbereidt onder leiding van journalist Peter Kee, en de andere helft de ‘verdediging’ van dit interview voorbereidt onder leiding van ‘spindoctor’ Kay van de Linde.

Interesse in een lezing of workshop journalist versus spindoctor? Neem dan vrijblijvend contact op.