Een Vandaag

EenVandaag17 februari 2014 — Voor de PvdA start de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen – die pas over twee maanden zijn – vandaag in Utrecht, waar de partij met alle landelijke kopstukken de campagne officieel aftrapt. De Partij van de Arbeid, coalitiepartner van de VVD in de regering, staat er in de peilingen belabberd voor. En met de populariteit van partijleider Diederik Samsom is het ook al niet best gesteld. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van twee jaar geleden slaagde Samsom erin om de partij uit een kansloze positie terug te manoeuvreren naar de top. Kan Samsom dat huzarenstukje dit jaar kan herhalen? We vragen het NRC-journalist Derk Stokmans. Hij schreef een boek over Diederik Samsom. En ook campagnestrateeg Kay van de Linde bespreekt de kwaliteiten van Samsom als campagnekanon.

U kunt de uitzending hier terugkijken.