U draait en u bent niet eerlijk

Udraait‘U draait en u bent niet eerlijk’ is de eerste officiële wetenschappelijke publicatie over het fenomeen spindoctoring, geschreven door Maarten Molenbeek. De titel verwijst naar de beroemde aanval van premier Balkenende op PvdA-leider Wouter Bos tijdens de verkiezingscampagne van 2006. Deze woorden vormden het startsein voor vele pogingen van het CDA om de PvdA-leider neer te zetten als draaikont. Waren deze woorden een toevallige ingeving van Balkenende, of waren ze ingefluisterd door zijn spindoctors?

Goede mediaoptredens zijn voor politici belangrijker geworden dan ooit en daarmee ook de adviseurs die hen vertellen hoe ze het beste in de media kunnen komen. Deze mannetjesmakers, media-adviseurs of spindoctors gaan een steeds grotere rol spelen in het krachtenveld van media en politiek. In dit boek komen politici, journalisten en voorlichters aan het woord over spindoctoring in Den Haag. Bestaan er spindoctors in politiek Den Haag en zo ja, welke rol vervullen zij? Welke spintechnieken worden er gebruikt?

Dit eerste boek over spindoctoring in de Nederlandse politiek is interessant voor voorlichters en communicatieadviseurs bij de overheid, voor journalisten en lobbyisten en voor iedereen die in de keuken wil kijken van politiek en media. Met dit boek krijgen zij niet alleen inzicht in de mogelijkheden die spindoctoring kan bieden, maar ook in de problemen die dit fenomeen met zich meebrengt.

Met voorwoord van Kay van de Linde!