Het grote lobbyboek

LobbyBoekLobbyen is een vak apart, dat met veel geheimen is omgeven. ‘Het grote lobbyboek’ maakt duidelijk wat lobbyen precies is, en hoe je het beste te werk kunt gaan. Het boek bevat honderden tips voor beginners én professionals. Aangevuld met verhalen van ervaren lobbyisten over hun successen en hun mislukkingen. Verrassend praktisch en journalistiek geschreven.

Het kán natuurlijk dat het lobbyen je in het bloed zit. Maar die eigenschap is maar weinigen gegeven. De meesten voelen zich onhandig of een tikkeltje verlegen in de lobbywereld. Hiervoor biedt het boek een aantal handige netwerktips. Denk je dat je op je gevoel kunt lobbyen? Door in de wilde weg een goede kennis te bellen die je voor je karretje kunt spannen. Vergeet die intuïtie maar. En ga doordacht te werk. Schrijf je strategie op in een lobbyplan. Het boek laat zien hoe je dat voor elkaar krijgt.

Tweede Kamerleden hunkeren altijd naar informatie, en lobbyisten zijn vaak hun belangrijkste informatieleveranciers. Maar hoe kom je binnen bij een Kamerlid? Het boek wijst de weg. Kortom, een aanrader voor iedereen die wel eens met lobbyen te maken krijgt.